Winter in Suisse

17-10-2013 17:42

De herfst heeft zich amper kunnen tonen of daar is de winter al in de Alpen. Vanaf donderdag wordt er veel sneeuw verwacht. Goed nieuws voor de wintersportliefhebbers onder ons.


Het wordt koud in de Oostenrijkse, Zwitserse en Franse Alpen. Volgens meteorologen bereikt donderdag een koufront met polaire lucht de bergregio's. Een gevoelige afkoeling is het gevolg. In de Oostenrijkse stad Innsbruck zal het kwik vrijdag bijvoorbeeld niet boven minus vijf graden uitstijgen. Kortom, de eerste sneeuw is op komst.

Donderdag zullen er op duizend meter hoogte veel witte vlokjes vallen in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. In de nacht van donderdag op vrijdag zakt de sneeuwgrens al naar 800 meter en op sommige plaatsen zelfs al naar 500 meter. Enkel de dalen blijven groen. In de Franse Alpen wordt vooral vanaf vrijdagavond veel sneeuw verwacht. In de Italiaanse Dolomieten wordt ook neerslag voorspeld, die weliswaar pas op grote hoogte overgaat in sneeuw.

Wie in de bergregio's vertoeft, doet er dus goed aan met winterbanden rond te rijden en sneeuwkettingen in de aanslag te houden.
 

Contact

Alex Beekman

alex.beekman@planet.nl

Doorzoek de website

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode