Even lekker Hornussen, heeft u ook zo'n zin in een potje Hornussen?

09-09-2012 18:24

Hoe werkt het? Eigenlijk zo'n beetje als golf en honkbal, maar dan door elkaar. De afslag is met een soort vishengel van een paar meter lang met aan het eind een houten klosje. Met dat zwiepding moet je een plastic schijfje -zeg maar wieltje zoals onder je skates zit- zo ver mogelijk zien weg te meppen. In het veld staan tegenstanders die vervolgens met een soort houten protestborden het projectiel weer tegen proberen te houden. Begrijpt u het nog?


In Zwitserland worden er heuse wedstrijden in gehouden. Daar meppen ze zo'n wieltje vlot een paar honderd meter weg. In Uden ging het er iets rustiger aan toe. ,,Het is ook erg lastig", zegt Paul van Vugt namens de vriendengroep die de Zwitsers naar Uden haalde. ,,Wij hebben ze vorig jaar leren kennen tijdens het EK voetbal. Hartstikke leuke gasten en al snel werd het idee geboren om bij hun tegenbezoek aan Uden te gaan Hornussen."

En zo geschiedde. Helaas, ondanks de gedetailleerde uitleg van de vriendelijke Zwitser Linder Urs snapt Paul van Vugt er nog steeds geen jota van. Om Obelix maar eens te citeren: ,,Rare jongens, die Zwitsers."

 

Contact

Alex Beekman

alex.beekman@planet.nl

Doorzoek de website

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode