FC Sion

30-12-2011 20:01

Zwitsers voldoen met zware straf Sion aan eis FIFA

FC Sion krijgt een aftrek van dertig punten. Met deze straf komt de Zwitserse bond (SFV) tegemoet aan de eis van de FIFA en is een internationale verbanning van de baan.

Op last van de FIFA legde de Zwitserse bond FC Sion de zware straf op, waardoor de club met één punt de nieuwe hekkensluiter is in Super League. FC Sion heeft zich volgens het Internationaal Sporttribunaal niet gehouden aan een transferverbod.

Voor FC Basel is de maatregel van de SFV een opluchting. De club dreigde, net als alle Zwitserse teams, verbannen te worden van de internationale velden als FC Sion niet vóór 13 januari zou zijn bestraft door de bond. Voor FC Basel zou daarmee de plaats in de Champions League verloren gaan.

Maar met de beslissing van de SFV is de zaak allerminst afgedaan. FC Sion-voorzitter Constantin kondigde aan naar de Zwitserse rechter te stappen om het ultimatum van de FIFA te toetsen. Volgens de preses is er sprake van een onaanvaardbare chantage door het complete Zwitserse voetbal te betrekken in de zaak tussen FC Sion en de FIFA.

Contact

Alex Beekman

alex.beekman@planet.nl

Doorzoek de website

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode